HÅLLBARHET

I en tid med mycket green washing från stora företag vill vi ändå slå ett slag för hur vi arbetar för att få god hållbarhet i vår egen verksamhet.

Den största och mest synbara saken är ju att vi tagit tag i egenproducerad el via solceller på taket. Vi har en verksamhet som förbrukar mycket el och om vi kan utnyttja takyta till egen produktion så behöver vi inte skaffa så mycket el från utomstående producenter.

I vår dagliga verksamhet så hanterar vi en massa livsmedel och vi försöker ha största respekt för att allting som producerats ska gå åt och att slänga så lite som möjligt. Utöver att vi jobbar för en svinnsmart produktion så lägger vi mycket fokus på att minimera transportsträckorna för våra råvaror. Allt kött vi serverar är svenskt med väldigt få undantag och i övrigt jobbar vi så mycket som möjligt med grönsaker i säsong, det blir liksom ingen peruansk sparris i november…

När vi tänker vidare på allt som behövs i en restaurang så tänker vi, om inte Sverige så i alla fall Europa när det gäller möbler, glas, bestick och porslin. Vi vet att det kortar ned transportsträckorna för varorna och vi tror att det också betyder en mer dräglig tillvaro för de som arbetar med att producera grejerna.

Det om det, tänk på vad du som liten aktör kan göra.

//Kalket